04-09-2013

Ветерани афишираха амбиции за връщане на големия тепих за световното по свободна борба в Будапеща след 2 седмици.

37-годишният Иван Джорев (55 кг), състезаващ се още в Бундеслигата, се включи в преборванията за определяне на състава и показа завидна форма. В кариерата си той има два бронзови медала от европейски първенства.

Световният и европейски шампион Николай Паслар, също не скри амбициите си за ново отличие, макар и на 33 г. Преди два месеца банатският българин с прякор Джобния Херкулес стана шампион на България в кат. до 84 кг. А след това триумфира и на турнир в Румъния.

Кирил Терзиев (74) и Любен Илиев (96) също демонстрираха добра форма в Банско. Наскоро Терзиев триумфира с 5 победи на силния турнир в Полша, въпреки че беше с болки в ръката.

Все още в отбора има контузени състезатели. Независимо от болежките на преборванията се включи Радослав Великов, който спори за титулярно място в кат. до 60 кг с втория от Евро 2013 Владимир Дубов. А в тежка категория Димитър Кумчев (120 кг) претърпя наскоро операция и участието му е под въпрос.

В схватките на националите участиет взеха и състезателите от Хондурас, Австралия, Домениканска република, Франция, които са на подготовка с нашите в Банско.

Преборванията при жените са в петък, а на класиците - в събота от 14 часа. В борбите ще вземат участие и чужденците, които са на лагер у нас - Италия, Хондурас, Домениканска република, Гърция.

Управата на БФ "Борба" ще определи съставите през другата седмица.