05-08-2013
БФ Борба прие бюджета си за 2013 г. на извънредното общо събрание в Спортната палата. Това бе и единствена точка на днешния форум. Поради липса на кворум събранието започна с час по-късно, като присъстваха 23 клуба от общо 101. Делегатите приеха бюджета за годината, който е 3 734 564 лв., като 3 292 564 лв. са осигурени от държавата, а останалите са собствени средства.

През ноември 2012 г. БФ Борба имаше редовно общо събрание, но тогава проектобюджетът не бе подложен на разглеждане, тъй като програмата за финансирате за 2013 г. бе спусната по-късно от министерството.

"Благодаря най-вече на държавата, която ни осигурява основните средства на федерацията - заяви президентът на БФ Борба Валентин Йорданов. - Благодаря и на всички министри, с които работихме през последната година. Заради слабото представяне на всички спортове на игрите, съответно имаше и "затягане" на средствата. Да, те не са достатъчни, но полагаме всички усилия на националните отбори, а те са общо 9 за всички възрасти, да им осигурим добри условия на подготовка. Разбира се, винаги ще има недоволни. Минаха европейските първенства, сега ни предстоят и световните за кадети, юноши и мъже и жени. А на завършилия турнир в Полша класиците ни, водени от Армен Назарян, направиха победи над много сериозни съперници. Дано тези успехи да се повторят и на шампионата през септември в Будапеща."

Йорданов запозна делегатите и с направеното от Международната федерация по борба (ФИЛА) за оставането на спорта в олимпийската програма. И изказа задоволството на всички заинтересовани страни от новите правила.

В ден на национален траур форумът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите миньори в "Ораново".