04-08-2013

Българските борци в класическия стил продължават впечатляващото си представяне на силния турнир "Петлашински" в Полша.

Владислав Методиев (96 кг) също ще спори за златото след убедителна победа на полуфиналите. Европейският ни вицешампион срази с технически туш - 7:0 само за минута Рустам Тотров (Русия), сребърен медалист от олимпийските игри "Лондон 2012". Преди това 33-годишият национал също демонстрира отлична форма, като надделя над чешки борец с 3:0, а после размаза с технически туш - 7:0 норвежец. За златото по-късно днес Методиев ще излезе срещу бившия № 1 в света и в Европа унгареца Кис.

Ден по-рано Александър Костадинов (55 кг) и младият ни талант Милослав Методиев (120) записаха на своя сметка победи също над олимпийски медалисти и стигнаха финалите. Но в решителните схватки за титлите отстъпиха и останаха със сребро.

По-късно днес за бронза ще се бори и Явор Янакиев (74). Той също започна убедително. След три победи - над поляк и двама германци на полуфиналите националът бе спрян от руснак. Така за третото място той ще се бори отново с руснак или беларусин.

При 60-килограмовите европейският шампион Иво Ангелов (60) бе грубо ощетен от съдиите във ІІ кръг срещу азерски борец и загуби. Съперникът му падна при следващото си излизане на тепиха и така националът не успя да стигне до репешажите за бронза.

В турнира стартираха борци от 35 държави, като повечето делегации дойдоха с по 3-ма и 4-има състезатели в категорията, включително и Русия.

"Много съм доволен от представянето на момчетата - заяви старши треньорът Армен Назарян. -Повечето направиха по 3-4 срещи. И на този етап от подготовката се справят добре, месец и половина преди световното първенство."

Резултати от турнира може да видите ТУК
 

Срещите може да гледате на живо ТУК