Колежанинът Борислав Новачков се очаква като ново попълнение в националния по свободна борба, пише "Труд".
Талантът, който е вицешампион на САЩ в свободния стил, впечатли с победата си над №1 на Русия за 2010 г. Руслав Гадеев в Чикаго. Двубоят бе от двустранната среща между сборните отбори на домакините и на България, с което бе отбелязана 80-ата годишнина на родната федерация по борба. "Наблюдавам това момче от няколко години - каза президентът на централата ни Валентин Йорданов, който бе патрон на събитието и изгледа срещите на живо. - Впечатлен съм от изявите му. Сега завършва университет и пожела да се бори за България. Но първо ще участва на традиционния турнир в Колорадо Спрингс, а после и на "Дан Колов". Едва след това ще може да се каже нещо по-конкретно."

24-годишният Новачков е роден в Раднево, състезава се в кат. до 66 кг. През 2006-а заминава със семейството си в Калифорния. Той има и брат - Филип, който също има добри изяви на тепиха.
Отборът на България бе съставен предимно от бивши юношески национални - Стилиян Георгиев, Кирил Кличуров, Лозан Миленов, както и братята Деян и Петър Радеви. А янките с младежките си шампиони биха със 7:3.

Американецът Тони Солис пък впечатли публиката с изпълнение на живо на химните на двете страни. Сред гостите бе и Симеон Стоилов, българският консул в Чикаго.