edmond arnen copyЕдмонд Назарян, бронзов медалист от младежките олимпийски игри, се прибира с цялата ни делегация от Буенос Айрес в неделя, 21 октомври. 

Тимът ще пристигне с полет от Франкфурт и се очаква на летище София, терминал 2 около 22,10 часа. 

На игрите България записа най-успешното си представяне досега, като спечели 10 медала, от които 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

В неофициалното класиране страната ни е на 33-то място с по две златни, сребърни и бронзови отличия, тъй като не се включват 3 титли и едно сребро, спечелени от нашите, като част от смесените отбори. 

За България шампиони станаха лекоатлетката Александра Начева (троен скок), която бе и знаменосец на делегацията ни на церемонията по закриването на игрите, както и акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров при смесените дуети.
Със сребро се окичиха щангистът Христо Христов и лекоатлетът Валентин Андреев (хвърляне на чук), а бронз освен Едмон Назарян спечели и Галя Шатова във вдигането на тежести.

А като част от смесените отбори с титли триумфираха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и дуетът в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров, а Адриан Андреев заслужи сребро на двойки в тениса.


Победител в класирането по отличия е Русия с  общо 59 /29 златни, 18 сребърни и 12 бронзови), пред Китай с 36 (18 златни, 9 сребърни, 9 бронзови) и Япония с 39 (15 златни, 12 сребърни и 12 бронзови).