dubov1Владимир Дубов бе безапелационен и на финала на държавното лично-отборно първенство по борба, свободен стил в Ловеч. На финала световният вицешампион от 2013-а победи с технически туш 10:0 Стоян Цонев. Преди това асът в категория до 61 кг записа три победи без да даде точка на съперниците си.

В най-интересния финал Мирослав Киров победи младият талант Джемал Али с 5:2 и ликува с титлата при 74-килограмовите. В категория до 125 кг завърналият си на тепиха Николай Щерев срази с туш Мариян Тодоров.

При 97-килограмовите 35-годишният бившият национал Драгомир Стойчев триумфира с титлата след 14:3 срещу Димитър Караиванов. А след последния съдийски сигнал обяви край на състезателната си кариера, като събу борцовките си и целуна тепиха за сбогом. Стойчев е неизменен участник и на състезания по народни борби, където редовно почели големите награди.

Още един от състезателите сложи край на кариерата си. Кирил Хандийски, който е играещ треньор на санданския клуб „Би Риал”,спечели бронз при 125-килограмовите, и се сбогува с тепиха.

Отборната титла спечелиха състезателите на „Руен”, следвани от „Димитровград” и „НСА-Академик”. За най-техничен състезател бе обявен Димитър Иванов, станал първи при 65-килограмовите, а за най-резултатен – Енгин Исмаил, станал първи в категория до 79 кг.

За финал председателят на БФ Борба Христо Маринов връчи плакет на кмета на града Корнелия Маринова в знак на благодарност за отличните условия в организацията на шампионата.

Класирането вижте ТУК