С десетки раздадени автографи и снимки завърши лагерът „Тренирай с шампионите“, организира от клуб „Симеон Щерев-Левски“ и Радослав Великов, бронзов олимпийски медалист и №1 в света.

Над 100 деца се включиха в кампа на комплекс “Диана”, сред тях имаше и малчугани от Северна Македония.4

 

В днешния заключителен ден на инициативата младите таланти имаха възможност да тренират със своите кумири, които до този момент бяха виждали само по телевизията.

 

В заниманията се включиха Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, Юлияна Янева, европейска шампионка, Михаил Ганев, №1 в света, Иво Ангелов, също №1 в света и Европа, Микяй Наим, втори на европейското тази година и носител на златния пояс „Дан Колов“.

"И аз самата бях много развълнувана от срещата с децата, защото моята мисия е не само да печеля медали, но и да предам знанията си, уменията си на по-младите - каза Евелина. - Подписах се на борцовката на едно дете, а то стоеше и трепереше пред мен от вълнение. Чувството да бъда сред тях бе много приятно за мен. След този открит урок виждаш как децата още повече заобичват нашия спорт. И ако някое от тези деца един ден изпълни дори една от моите хватки, ще съм безкрайно щастлива."

 

11 Иво Ангелов14 автографиДен по-рано децата научиха и някои тънкости на борбата от президента на федерацията Христо Маринов, който замени официалното облекло със спортно и също се включи в заниманията. Самият Маринов е №1 в света и Европа.

„Когато бях малък и аз съм изпитвал вълнение при срещата си с шампионите от големи първенства, действаха ми изключително мотивиращо – откровен бе Маринов. - Сигурен съм, че и тези деца има какво да научат от този лагер.“

 

Ден по-рано малчуганите с интерес се срещнаха с двукратния олимпийски шампион Петър Киров, от когото чуха любопитни истории от неговия славен път на тепиха.

 

17„Децата бяха много впечатлени от тридневните занимания, особено се зарадваха на автографите заедно с картички на своите любимци – каза Радослав Великов. - Развълнувани бяха и от срещата си с Петър Киров. Искрено се надявам тази инициатива да не остане само една, а да се провежда поне по 2-3 пъти годишно, защото нашите деца имат нужда подобна мотивация.“10

 

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg 

 

1234567891011 Иво Ангелов12 Евелина Николова13 14 автографи1516 автографи171819