OS 2020Международната федерация по борба (UWW) обмисля три варианта за подновяване на сезона, разкри Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и член на Юридическата комисия на UWW.

Най-оптимистичният е в края на август, а най-песимистичният - след Нова година. Съществува възможности и през късната есен да започнат състезанията, но кой вариант ще бъде предпочетен зависи от епидемиологичната обстановка с коронавируса по света. На 30 юни Изпълкомът на UWW ще заседава.

Горанов бе гост на редовното общо събрание на БФ Борба и поздрави делегатите от името на Ненад Лалович, президент на UWW, и Цено Ценов, шеф на Европейската централа.

Форумът в сградата на Спортното министернство започна с час по-късно поради липса на кворум. Така в гласуването се включиха 22 представители на клубове от общо 97. Всички присъстващи бяха с маски на лицата, каквито са противоепидемичните изисквания, а помещението обработено с дезинфектанти.

OS 2020 1Приети бяха финансовият отчет и този за дейността през 2019 година. Делегатите гласуваха и бюджет от 3 млн. лева за 2020 г., като за олимпийска подготовка са 1 727 348 лв.

В момента националите и в трите стила са на подготовка на Белмекен, а от днес към подготовката им се присъедини и кондиционният треньор Николай Станчев. Тимът ще остане на високопланинската база до 5 юни.


Снимки КОСТАДИН АНДОНОВ