dudova kmetБиляна Дудова бе избрана за спортист №1 на Русе за 2018 г. Състезателката на местни "Юнак Локомотив" бе наградена с парична награда от кмета на града Пламен Стоилов. През изминалия сезон националката по борба спечели две европейски титли - за жени и девойки до 23 г., взе и сребро на световното при жените.

"Благодаря на Валентин Йорданов и на цялото ръководство на клуба за изключителните грижи и подкрепата", заяви шампионката.

Дудова получи и статуетка "Спортен Олимп", учредена от почетния президент на БФ Борба и легендата на русенската школа Валентин Йорданов, която се връчва ежегодно на най-заслужилите спортист и треньор в Русе.
А призът за треньор №1 бе удостоен Павел Сяров (бокс).dudova s nikolov getzov

На церемонията присъстваха Стефан Николов, член на управителния съвет на БФ Борба, Валентин Гецов, олимпийски вицешампион от Барселона 92, както и заслужилият треньор Георги Ачев.

В топ 10 на най-добрите спортисти попаднаха 5-има представители от бокса. Подгласнички на Дудова станаха боксьорките Стойка Петрова европейска шампионка и Севда Асенова, №1 в Европа.

dudova kmet1Следва десетката:
1. Биляна Дудова (борба) - 98 т.
2. Стойка Петрова (бокс) - 92
3. Севда Асенова (бокс) - 65
4. Стилян Гроздев 64 (бокс) - 64
5. Ангел Русев (вдигане на тежести) - 49
6. Габриела Димитрова (бокс) - 34
7. Костадин Стойков (волейбол) - 27
8. Християн Стоянов (лека ателетка) - 25
9. Инна Ефтимова (лека атлетика) - 23
10.Радослав Росинов (бокс) -16