bonchuk radev armen geshevaБончук Андонов, един от доайените на спортната фотография в България, събра легенди на българския спорт за 70-годишния си юбилей, а тържеството бе отбелязано с фотоизложба "Моят стадион, моят Старт" в Музея на спорта.

Колекцията е събрала част от най-значимите мигове, събития и личности, оставили ярка следа в родната история и превърнали националния стадион „Васил Левски“ в светиня на българския спорт.  Посетителите ще видят уникални снимки, някои от тях се показват пред широката публика за първи път. Фотосите се даряват от автора на Национална спортна база и след това ще бъдат изложени в коридорите и фоайетата на стадиона.

Сред гостите бяха много олимпийски шампиони, призьори от големи първенства, както и именити наши спортисти и треньори. От родната борба бяха Боян Радев, Петър Киров, Георги Мърков, Армен Назарян, Валентин Райчев, Иван Цонов, Петър Касабов, както и Цено Ценов, президент на европейската федерация по борба и вицепрезидент на световната централа.

В емоционално слово уредничката на музея Катя Иванова запозна присъстващите с дейността на юбиляря и разкри, че първата му професионална снимка датира от далечната 1970 г. След това Бончук Андонов разказа за току-що осъществената си идея, като благодари на хората и институциите, спомогнали за реализацията на проекта.

Присъстващите посрещнаха с овации неговия жест да дари по една рамкирана снимка на част от олимпийските ни легенди, свързани с историята на стадиона.

Същевременно Андонов подари на БОК фотография от последното посещение на президента на МОК Томас Бах в България, след което се снима с присъстващите олимпийски шампиони и други изтъкнати наши спортисти.

С топли думи към юбиляря се обърна олимпийската вицешампионка Йорданка Благоева, вицепрезидент на БОК.
bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1
bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1bonchuk 1