2 d alexandrov red2Даниел Александров, бронзов медалист от Евро 2016, измъкна трудна победа, но е финалист при 82-килограмовите на държавното първенство по класическа борба в Сливен. Още във второто излизане на тепиха националът срещна отпор от младока Светослав Николов, но в крайна сметка успя да се пребори с 5:4. После асът ни не даде шанс на Тодор Тодоров и се наложи с технически туш, а на полуфиналите се справи с Мартин Иванов - 8:0.

Александров започна силно сезона, като на турнира „Тахти къп“ в Иран в края на януари завърши със сребро, а миналата година на мондиала в Париж остана пети.

Николай Байряков, пети от олимпийските игри Рио 2016, се бори в по-горната за него категория до 97 кг, и също е на финал. На полуфиналите националът надви еврошампиона за кадети и втори на континента при юношите Евгени Генов с 5:0.

На първенството стартираха и двамата чужденци, които от 10-ина дни тренират с националите. Арменецът Айк Мнацканян е на финал при 72-килограмовите след 3:0 срещу Красимир Крумов, пети на европейското до 23 г. Преди това той записа три убедителни победи – 8:0 срещу Руслан Ракитов, 9:0 срещу Андрей Борисов и туш срещу Кристиян Тошев.

При тежките до 130 кг грузинецът Анзор Агаханов бе спрян от титуляра в категорията Милослав Методиев с технически туш – 0:8 на четвъртфиналите. Методиев проби и до финала след отказ на Васил Бимбалов.

Надпреварата е дебютна у нас за новите правила и новия формат на състезанието, който е двудневен. Утре от 12 часа в зала „Васил Левски“ са финалните срещи.

А днешните двубои бяха изгледани от Христо Маринов, председател на БФ Борба, Николай Гергов, член на управителния съвет на БФ Борба, Армен Назарян, старши треньор на националния ни отбор....