Световният шампион по свободна борба Михаил Ганев бе намушкан с нож в дискотека „Текила" рано тази сутрин в Габрово. Той е откаран в месната болница, където е опериран от д-р Петър Панайотов и вече е без опасност за живота.

В дискотеката станал побой. Световният шампион тръгнал да разтървава побойниците и бил намушкан. С леки наранявания е и неговият брат Петър, както и техен приятел.
Ганев има 3 по-сериозни наранявания - в областта на корема, 10-сантиметрова рана в областта на гърба, която е стигнала до гръбначния стълб и 10-сантиметрова рана в лявата подмишница.

„Не са засегнати жизненоважни органи и състоянието му е стабилизирано - коментира лекарят на националите по класическа борба Стефан Стругаров. - В момента Мишо е в реанимация и след ден-два ще бъде транспортиран в София."

„Всички сме в шок. - заяви старши треньорът на националите по свободна борба Симеон Щерев.- Не зная как това може да се случи в нашата държава. Не съм сигурен какво точно да коментирам. Не зная дали думите „нагло" и „безбожно" са достатъчни. Това за мен си е опит за убийство. Мишо е изключително спокоен човек и никога не е давал индикации, според които да може да се съди, че е избухлив. Точно обратното. В конкретния случай той се е опитвал да разтърве биещите се. Какъв е този човек да вади оръжие и да напада хората и как това е било позволено? Умът ми не го побира..."