тренировка жени 2022 2„Винаги съм се притеснявал не толкова от противничките, а от нашата подготовка – заяви селекционерът на женския ни национален отбор Петър Касабов. - Дали имаме необходимите условия, нужното спокойствие, дали сме си свършили работата. Този лагер е по-дълъг, 28 дни, но имахме нужда „да се раздадем“, заради не дотам добрите резултати на последните състезания. Имаме още какво да доработваме. Благодаря на президента на „Би Риал“ от Сандански и на момчетата от клуба, които се включиха и ни помогнаха в спарингите.“

 

Тимът се подготвя в Благоевград за най-важното състезание този сезон – световното първенство в Белград, което стартира от 10 септември. А надпреварата при жените започва 3 дни по-късно, на 13 септември.

 

В турнира при дамите ще стартират 216 състезателки, сред които и 13 медалистки от последните игри Токио 2020. На тeпиха след по-дълга пауза се връщат и много елитни състезателки.

 

Нашата Мтренировка жени 2022 Миглена Селишкаими Христова, европейска шампионка от 2020-а, също ще излезе на първенството в Белград, което е първо за нея голямо изпитание след Мондиал 2021. Именно на световното в Осло тя получи тежка травма, а след това претърпя операция, която я извади от голямата борба за цял сезон.

 

„Много съм доволен от това, което Мими показва на тренировките - допълни наставникът. - Имаме още 10-ина дни за изчистване на някои детайли. Заредена е с много енергия. Надявам се така да бъде и на световното.“

 

Христова вече има един турнир зад гърба си преди надпреварата в Белград. На турнира в Мадрид през месец юни тя стана шампионка в категория до 65 кг.

 

Миглена Селишка сякаш също е преодоляла психологическата травма, която я мъчеше на последните състезания, и тренира на пълни обороти.

 

„Имаме голям напредък – каза още Петър Касабов. - Надявам се всички неприятности вече да са зад гърба ни.“

 тренировка жени2022 1

На облекчена подготовка в последните дни е бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова, която страда от моментно неразположение. А в тежка категория Мария Оряшкова ще пропусне шампионата, тъй като преди месец претърпя операция на кръстни връзки на коляното. Травмата я мъчеше година, но на турнира в Мадрид преди месец болките се засилиха и се наложи хирургическа интервенция.

София Георгиева , трета на европейските олимпийски игри през 2019-а, пък ще се бори в по-горната категория до 68 кг.

 

Националките заминават за Белград на 11 септември. Пълният състав на отбора ще бъде обявен следващата седмица.

 

Снимки от тренировката на националките през фотообектива на Костадин Андонов, Start-Photo.bg

 

тренировка жени2022 1тренировка жени2022тренировка жени 2022 2тренировка жени 2022 Стоян Петковтренировка жени 2022 Миглена Селишкатренировка жени 2022 Мими Христоватренировка жени 2022 Петър Касабовтренировка жени 2022 Петър Касабов Миглена Селишкатренировка жени 2022 София Георгиева