2 съдии1Управителният съвет на БФ Борба утвърди комисии към Съдийската колегия, както следва:


Дисциплинарна и етична комисия:

1. Христо Маринов

2. Валентин Райчев

3. Милен Марков

 

Комисия по назначенията:

1. Милен Марков

2. Венцислав Филчев

3. Тодор Тодоров

 

Комисия по квалификацията на съдиите

1. Димитър Чифудов

2. Милен Марков

3. Недялко Кирезиев

 

Комисия по плажна борба

1. Николай Станчев

2. Милен Марков

3. Деян Аврамов

Управителният съвет утвърди предложените от Съдийската колегия критерии за придобиване на международен лиценз и повишаване в определени категории. Освен това управата взе решение да бъде увеличена съдийската такса от 50 лв. на 150 лв. годишно.


А съдиите – кандидати за международна категория да се допускат след направен тест за езикова грамотност, одобрени от комисията по квалификацията на Съдийската колегия.

 

На заседанието Съдийската колегия към БФ Борба прие и критерии при явяване за получаване на международен лиценз и повишаване в определените от UWW категории за международни съдии.

 

Съдиите, национална категория, кандидатстващи за международен лиценз, трябва да се явят на изпит пред комисията по квалификация за проверка на езиковата им култура и познаване правилата, утвърдени от UWW. След като бъдат предложени от Съдийската колегия към БФ Борба и утвърдени от Управителния съвет на БФ Борба, могат да се явят на изпит за получаване на международен лиценз пред UWW, като разходите по транспорт и настаняване са за тяхна сметка и не получават съдийски хонорар.

Съдиите, придобили международен лиценз и кандидатстващи за повишение на своите категории, трябва да са показали на ДЛШ И ДЛОШ качества и много добро познаване и прилагане на правилата, утвърдени от UWW. След като бъдат предложени от Съдийската колегия към БФ Борба и утвърдени от Управителния съвет на БФ Борба, могат да се явят на изпит пред UWW, като само един съдия, утвърден от Управителния съвет на БФ Борба в съответното първенство ще бъде за сметка на БФ Борба. Всеки следващ ще трябва да си поеме разходите по транспорт и настаняване за своя сметка, а при първенства от международния календар, проведени в България, не получава съдийски хонорар.