eva sozopol1И Созопол тържествено посрещна бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова и нейния личен треньор Мирослав Гочев.


Десетки местни жители и млади таланти дойдоха на церемонията, за да поздравят именитата ни спортистка и да си вземат автограф.

"Община Созопол никога не е имала олимпийски медалист, това за нас е огромна гордост  - каза кметът Тихомир Янакиев. - Медалът е бронзов, но той за нас е златен“.

Градоначалникът награди Евелина и Мирослав Гочев с плакети и картина на местния художник Ани Недин. И обяви, че ще предложи на общинския съвет двамата да бъдат удостоени със званието почетен гражданин на Созопол.

А Евелина допълни, че радостта й е голяма, но заедно с медала, който показа на жителите на града, идва и отговорността към младите, които тръгват по пътя на спорта.

 

И изказа голяма благодарност към личиния си треньор Мирослав Гочев, който я е убедил да се върне на тепиха, когато тя вече е била на път да се откаже от спорта, както и на Сотир Гочев, президента на местия клуб "Ангел Гочев".

eva sozopol13 big1 copy"Без тези хора медалът нямаше да бъде факт - продължи тя. - Те се появиха в момент, в който аз имах много голяма нужда от тяхната помощ. Те ми подадоха ръка, когато бях казала край на спорта, и бяха неотлъчно зад гърба ми.“

„Аз видях, че има много голям потенциал в нея още като девойка - сподели Мирослав Гочев. - Видях, че тя не се отказва. При 95% от нейните срещи противниците я повеждаха с 5 или 6:0 и въпреки това тя успяваше да обърне резултата. Още тогава й казах – „Ти ще взимеш много медали!"


eva sozopol3eva sozopol4eva sozopol5eva sozopol6eva sozopol7eva sozopol8eva sozopol9eva sozopol10eva sozopol11eva sozopol12eva sozopol13