IMG 0982Световната и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин бе отличена и от "Спортната асоциация - МВР" за "значителен принос към световния и национален спорт". Наградата й бе връчена от министър Красен Кралев на церемония в сградата на МВР.

Освен капитанката на националния ни отбор по борба за заслуги бяха наградени още Ивет Лалова (лека атлетика), Тервел Пулев (бокс), Мария Гроздева (спортна стрелба), Петър Стойчев (плуване) и Антоанета Бонева (спортна стрелба).

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пък награди победителите в категория “Спортист на годината” - световния и европейски шампион по джудо Борис Георгиев и световния шампион по плуване на 50 м и 100 м бътерфлай Любомир Борисов.
За отбор на годината бе определен представителният отбор на МВР по плажен футбол, който през 2019 г. триумфира с Европейската полицейска купа.

“Искам да благодаря на всички Вас за огромния принос, който имате за развитието на българския спорт и за огромните успехи през миналата година - каза Кралев. -  През 2019 г. имаме медали от световни и европейски първенства. Голяма част от нашите елитни спортисти са от системата на МВР. Петър Стойчев продължава да покорява върхове, които дори не сме подозирали, че има. Тервел Пулев започна да печели и титли в професионалния IMG 0979бокс. Пожелавам на Тайбе Юсеин, Мария Гроздева, Антоанета Бонева и Ивет Лалова, които са част от системата на МВР и ще представят България на Олимпийските игри, да бъдат здрави, да се опазят от контузии и да постигнат още много успехи.”

И благодари на Спортната асоциация на МВР и на министър Младен Маринов за доброто партньорство и за усилията, които полагат за развитието на спорта в България.