7 aik3Айк Мнацаканян се справи с двама грузинци на турнира по класическа борба в Румъния. Бронзовият ни медалист от световното и европейското надви първия с 3:1, а втория след 1:1. На полуфиналите по-късно тази вечер в категория до 72 кг националът ще излезе срещу трети грузински ас.

Най-силните си отбори пратиха свои състезатели в Букурещ, тъй като надпреварата е проверка преди световното в Казахстан през септември, първа олимпийска квалификация за Токио 2020.

В категория до 67кг до полуфиналите достигнаха Дейвид Димитров и Константин Стас. При успех двамата ще излязат един срещу друг за титлата.

Утре започва и европейският шампион от 2017-а Тарек Абделслам, който се връща в борбата след повече от година. През това време египтянинът с наш паспорт направи две операции, но вече е възстановен. Тарек ще спори в олимпийската категория до 87 кг.

При жените Тайбе Юсеин, №1 в света и Европа за 2018-а, започна с бърза победа с технически туш 10:0 срещу румънката Сигачевска в категория до 62 кг. Убедително стартира и Евелина Николова (53 кг) срещу Симона Йонеску, също от Румъния – 10:0.

До полуфиналите стигнаха също Георги Вангелов (57) и Али Умарпашаев (70) в свободния стил.