zala4Комисия на Международната федерация по борба (UWW) ще инспектира готовността на София за домакинство на олимпийската квалификация, която е последна пресявка преди игрите Токио 2020. Схватките ще са в трите стила в „Арена Армеец“ от 30 април до 3 май. А комисията ще бъде водена от португалеца Педро Силва, член на Изпълнителния комитет на UWW.

За последно „Арена Армеец“ бе домакин на голямо първенство по борба през 2013-а, световното за юноши. А през 2012-а посрещна и олимпийската квалификация за игрите в Лондон

Инспекцията ще бъде по време на световното за кадети и кадетки, което започва от 29 юли и ще продължи до 4 август в „Арена Армеец“.

Схватките започват от 10,30 часа. Откриването е на 29 юли, понеделник, от 17,30 часа. А гост на шампионата ще бъде президентът Ненад Лалович (Сърбия), член на МОК.

На тепиха ще излязат над 650 състезатели от 53 държави. А най-големи надежди за титла се възлагат на Едмонд Назарян, двукратен европейски шампион и трети от мондиала през миналата година. От началото на сезона той се бори в нова категория - до 51 кг на класическия стил, която преди месец му донесе втора европейска титла на първенството във Фаенца (Италия).

Входът за зрителите е свободен.

След първенството София ще бъде домакин на международен лагер, с участието на 40 млади борци от 12 държави.