3 mihail georgiev1Михаил Георгиев стигна до сблъсък за титлата на престижния турнир "Яшар Догу" в Истанбул, който носи точки за световната ранглиста. 

Негов съперник за златото в категория до 70 кг на свободния стил днес ще бъде азерът Муртазали Муслимов, трети от Евро 2018. Младият ни национал е бронзов медалист от европейското до 23 г. по-рано през годината.

Георгиев до момента на сметката си има три победи - над унгареца Даниел Антал със 7:2, алжиреца Фареш Лакел с 4:2, а на полуфинала се справи и с представителя на домакините Хайдер Явуз - 2:2.

Финалните срещи започват от 17,30 часа наше време. 

До спор за бронза стигна и Микяй Наим (57 кг), втори от европейско и световно първенство до 23 г. през 2017-а. Той постигна победа над турчина Али Карабога - 7:5, но на полуфинала загуби от грузинеца с италиански паспорт Гиви Давидови с 8:9. Така в малкия финала Микяй очаква победителя от репешажния сблъсък между Георги Едишерашвили (Азербайджан) 2 MIKYAI NAIM2 REDи трикратния еврошампион Шабан Кицилтас (Турция). 

При 61-килограмовите Георги Вангелов загуби на старта от индиеца Уткарш Кале с 0:12 и отпадна, след като съперникът му загуби от свой сънародник още в следващия кръг. В тази категория на тепиха излязоха трима индийци, като единият от тях - Рахул Аваре стигна финал, където ще спори с Мунир Акташ (Турция), пети на "Дан Колов" през 2019-а.

Повече от седмица националите, водени от старши треньора Валентин Ангелов и неговия помощник Салим Салим, са на подготовка в Турция заедно с най-добрите ни юноши.

При жените Юлияна Янева (65) загуби на старта от рускинята Анна Шербакова с 4:7 и отпадна.

Сутрешният сеанс започва от 11 часа, а финалните срещи са от 17,30 часа.

Резултатите може да следите ТУК