posr kasabov"Когато имаме шампиони в отбора, винаги помага – заяви на летище София старши треньорът на жените Петър Касабов. - Не мога да бъда доволен като цяло, защото се допуснаха технически грешки. Но гоним върха да бъдем в топформа за световното през септември."

На европейските игри в Минск жените ни спечелиха 3 медала – сребро на Мими Христова и бронз на Миглена Селишка и София Георгиева. Мария Оряшкова донесе първа титла за спортистите ни, но в турнира по самбо, а в борбата не успя да стигне до отличията.

„Мария Оряшкова вече 6 месеца се готви постоянно с нас, с отбора - тя вече е една от нас – продължи треньорът. -  След като един спортист има желание и дава всичко от себе си да се докаже в друг спорт, за нас е голямо удоволствие и чест да бъде сред нас.”

Той коментира и представянето на Тайбе Юсеин, която не успя да стигне до отличията – пета.
„И тя е човек, слизаме от подоготвка на Белмекен, няма спортист, който да не губи – каза Касабов. - Гоним си световното, там да спечели медал и квота за Токио. Тя и физически не беше на топниво. Във всички момичета ми хареса това, че дори и да не сме в топформа, сме в елита и в битката за медалите.”

Изключително щастлива на летище София бе шампионката Мария Оряшкова.

“Медалът е най-ценен за мен и най-тежко спечелен – каза Оряшкова. - Трудно дойде, с минимални разлики, но аз отидох затова и бях сигурна, че ще го направя. Определено много ми помогна, че тренирах за самбо и борба. След една седмица започва подготовка на борбата. Световното е през септември. Може би съм най-щастливият човек на света. Видях много спортисти, които са мои идоли и все още продължават да бъдат. Може би сега осъзнавам какво постигнах - като виждам колко приятели ме чакат...”

Снимки: СПОРТАЛ

posr oryashkovaposr oryashkovaposr oryashkova