edmond red2Едмонд Назарян стигна полуфиналите на европейското за кадети във Фаенца, Италия. 

Европейският шампион за 2018-а се бори в по-горната категория до 51 кг на класическия стил и за място на финалите ще спори срещу Армен Харутунян (Армения) по-късно днес. 


Преди това Назарян, който е син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, постигна победи над датчанина Уилям Ренберг с 9:0 и азера Нихад Гулузаде със 7:7. 

В категория до 45 кг Мирослав Емилов загуби на четвъртфиналите от Фарид Садихли (Азербайджан) с 0:8, и ако съперникът му стигне финала, ще даде втори шанс на нашия национал в репешажите. 

При 60-килограмовите Рафет Рашид също има шанс да продължи на репешажите. Състезателят на пловдивския "Локомотив" записа две победи  - над шведа Оскар Петерсон със 7:4 и румънеца Игор Ботез със 7:6, но на четвъртфиналите отстъпи пред руснака Скуратов с туш.

Другите ни представители в класическия стил отпаднаха. 
В категория до 55 кг Виктор Стаев загуби от румънеца Богдан Поп с 1:10, Теодор Георгиев (65) падна от Дмитри Бонка (Беларус) с 0:9, Мартин Димитров  (71) бе спрян от Лука Тайби (Италия) с 0:9. В тежките категории състезателите ни също загубиха на старта. Михаил Мелехов отстъпи пред Санто Дио (Италия) с 0:8. Емилиян Лазаров (92) бе спрян от естонеца Ричард Карелсон с 0:9, а Илиян Лазаров претърпя поражение от турчина Омар Айгюл с 2:10.

Утре стартират кадетките.

Резултатите може да следите ТУК