Трима наши борци ще атакува по-късно днес бронзовите медали на европейското в Рига, Латвия -  Николай Куртев (70 кг), Любен Илиев (125 кг) и Мими Христова (58 кг) в свободния стил.

И тримата загубиха от бъдещите финалисти и така продължиха на репешажите, където спечелиха срещите си и стигнаха до малкия финал за отличието.

В категория до 70 кг Николай Куртев стартира с успех срещу Андреас Триантафилидис (Гърция) - 4:2, а на четвъртфиналите загуби от грузинеца Тлашадзе с 1:3. В репешажите националът спечели след лекарска забрана срещу Мартикайнен (Финландия). И в следобедния сеанс ще излезе за бронза срещу Адриан Мойсе (Румъния), чийто старши треньор на отбора е бившият ни национал Анатолий Гуйдя.

При най-тежките до 125 кг Любен Илиев загуби на старта в категорията от поляка Роберт Барат, който с класирането си до финал го изтегли в репешажите. Там Илиев победи молдовеца Романов с 4:0 и за отличието по-късно ще спори с белорусина Алексей Николаев.

При жените Мими Христова започна успешно с 4:2 срещу унгарката Барка, а на четвъртфиналите претърпя поражение от Грейс Бюлент (Норвегия). Представителката на стандинавската страна стигна финал и даде втори шанс на нашето момиче. В репешажите българката тушира Крол (Полша) и бронза ще си оспорва с германката Ниемеч.

При 69-килограмовите Виктория Бобева приключи участието си след загуба в първия кръг от Адина Попеску (Румъния) - 0:5.

Резултатите може да следите ТУК

 

5-bobeva5-bobeva15-borbva-barzakov5-conov5-kurtev-blue5-kurtev15-kurtev25-kurtev35-l-iliev5-l-iliev15-mimi-hristova-kasabov5-mimi-hristova5-mimi-hristova15-mimi-hristova75-mimi-hristova65-mimi-hristova55-milen-markov5-kurtev75-kurtev65-kurtev55-kurtev65-kurtev75-milen-markov5-mimi-hristova55-mimi-hristova65-mimi-hristova7