belene1Клубът по борба в Белене вече има нова екипировка за елитните си състезатели. А именно 21 анцуга, 20 тренировъчни комплекта, 11 борцовки и 11 трика, дарена от волейболната легенда Любо Ганев, който е представител на "Асикс" за България.

Средствата бяха събрани на българската вечер в Лас Вегас по време на световното първенство. Тогава в българското бистро, чийто собственик е Румен Стефанов, бе направена изложба със снимки на известните наши фотографи Бончук Андонов и Янко Гъров. Фотосите на емблемите на българския спорт Валентин Йорданов, Любо Ганев, Христо Стоичков бяха изкупени мигновено от посетителите. Самият Ганев пък пожела да удвои средствата под формата на екипировка на "Асикс".

Освен инициаторите на събитието присъстваха още двукратният олимпийски шампион Петър Киров, легендата на плевенската борба Камен Горанов, както и таланти от школата в Белене.

Местната борба може да се похвали с големи имена, сред които са медалистите от световни и европейски първенства в близкото минало Тодор Генчев и Иво Минков.


belenebelene1belene2belene3belene4belene5belene6belene7