VJ Batirov VGМедалистът от европейски първенства по свободна борба Адам Батиров се присъедини към лагера на националите в Камчия. Там нашите се готвят при отлични условия за първите Европейски игри в Баку (12-28 юни).
Асът на Русия афишира желание да се бори за България в кат. до 65 кг и пристигна за преговори в София с президента на родната федерация Валентин Йорданов. След разговорите 30-годишният дагестанец отпътува за лагера в Камчия.
Адам Батиров е двукратен шампион на Русия, но кариерата му остава в сянката на неговия брат Мавлет - два пъти олимпийски и световен първенец.
За България в кат. до 65 кг се състезава живеещият в САЩ талант Борислав Новачков, стартирал кариерата си в националния с бронз на Евро-2014. Тази година българинът постигна сензационна победа с туш над актуалния №1 в света Романов (Русия) на турнир в Истанбул. Прогнозите са, че титулярното място на Новачков едва ли ще бъде поставено под въпрос. Освен това в процедурите по смяна на страна от даден състезател настъпиха промени с ред ограничения от Международната федерация (UWW).