dupnica2Даниел Александров, който е тазгодишният носител на златния пояс "Никола Петров", бе отличен с парична награда  от кмета на родния си град Дупница инж. Методи Чимев. Националът получи и икона "Св. Иван Рилски", закрилник на града.

"Нека той бди над теб и те пази от травми и несполуки -  каза градоначалникът. - Продължавай все така и слави името на България".

На срещата присъства и старши треньора на националния ни тим в класическата борба Армен Назарян, както и досегашният треньор на състезателя Денислав Чамишки.

"В момента Даниел разполага с най-доброто -  каза Чамишки. - Разполага с треньор, като Армен Назарян. Друго не му трябва, за да продължи да трупа от тук насетне все повече медали и успехи."

"Запалих се по борбата именно в моя роден град Дупница -  разкри Александров. - Тук направих първите си стъпки и след един от коледните турнири преминах в Самоков. Радвам се, че успях да спечеля този приз, защото той ме мотивира още повече да работя за успехи на международния тепих."

"Разчитаме на Даниел в срещите му с децата да ги заразява и да идват в залите - заяви Назарян. -  Той е пример на това, как с много труд и талант се постигат такива успехи. Не си спомням по-млад състезател от него да е печелил пояса в този турнир. Няма ли база, няма и успехи в спорта. Разбрах, че строите нова зала и това ще бъде положително за спорта в Дупница. Тъкмо ще имаме възможност да довеждаме тук именити борци за състезания и да "палим" младите по най-успешния индивидуален спорт в България. И тъй като разбрах, че сте голям фен на спорта и държи на него, ще получите акредитации за всичките ни международни състезания в България и бъдете наш гост."

В реверанс кметът обеща коледния турнир да бъде именно в новата спортна зала.

dupnicadupnica1dupnica3