krasen kralevСпортният министър Красен Кралев поздрави Валентин Йорданов за преизбирането му за президент на Българската федерация по борба.

"Убеден съм, че сте удовлетворен от пълната подкрепа, която получихте от клубовете, и мотивиран да продължите да работите все така упорито и предано за развитието и бъдещите успехи на родната борба - се казва в поздравителния адрес. - Вярвам, че с вашия професионализъм и безспорен авторитет и занапред ще водите борбата към нови победи на тепиха!
Приемете моите пожелания за успешна работа и нека вашият неуморим спортен дух да се предаде на още повече последователи и съмишленици на борбата у нас!"

Олимпийският шампион получи пети мандат, като събра безапелационно 100:0 гласа за президентския пост на общото събрание в комплекс "Диана" в столицата.

Поздравителен адрес до Валентин Йорданов прати и кметът на Русе Пламен Стоилов.

"Безпрецедентното мнозинство, с което сте избран да застанете за пети пореден мандат начело на федерацията по борба е факт, който говори за високо оценяване на вашия труд и принос, за безкрайния ви стремеж за развитието на спортното дело -  се казва в депешата. - За мен е изключителна чест, че достоен човек, като вас е русенец, възпитаник на русенското спортно училище. Десетките ви отличия от олимпийски, световни и европейски първенства са гаранция за добре свършена работа и федерация на високо ниво."