ivo angelov6Световният шампион Иво Ангелов и приятели от 3 месеца са в активна кампания на „заразяването" на Перник по борбата, пише "Труд". Спортист №1 на България за 2013-а получи и помощ от легендата Валентин Йорданов, президент на родната федерация.

Резултатът от усилията на Ангелов и групата ентусиасти около него е, че залата за борба в града вече има съвсем нов вид. Ремонтирана, с нови два тепиха от федерацията, с изцяло нови събекални, бани и сауна.

Шампионът инициирал и купуването на уреди за фитнес - втора употреба, но разглобени и реновирани. „Уредите вече са като нови - похвали се Ангелов пред „Труд". - Няма как без силов кът в зала за борба. Най-важното е, че аз не съм сам за тази кауза и това ме радва. Правим го, защото обичаме спорта и борбата. Искаме да запалим децата от региона, това е бъдещето им - спортът. Благодаря на всички, които помогнаха с дарения. Да знаят, че парите им няма да отидат за нищо друго освен за каузата. Ние облаги не търсим."

Помагат и момчета от Перник, които са тренирали заедно с Ангелов в залата навремето, а сега живеят и работят в Чикаго. Те пращат от Щатите кецове за деца, а преди време са поръчали анцузи и трика за борците в града.

След като залата е готова, идва втори етап. Набират се малчугани от града и региона. Световният шампион в класическия стил лично ходи из училищата и лепи обяви за приема.
Официалното откриване на залата ще стане със състезание, но чака специален гост. „Искаме бате Вальо да я открие, затова се бавим - признава Иво Ангелов. - Той има много голяма заслуга за случилото се и затова го чакаме."

В момента президентът на родната борба е в САЩ, където в Лас Вегас през септември ще е световното първенство в трите стила.