29-11-2014

Американският борец в свободния стил Кайл Дейк предизвика на сблъсък световния шампион и сребърен медалист от олимпийските игри в класическия стил Арсен Джулфалакян (Армения). Сблъсъкът им ще бъде на 21 декември в митичната зала "Медисън скуеър гардън", в рамките на студенстския отборен шампионат.

Дайк е много популярен в страната си, но не толкова зад граница. Смятат го за основен конкурент на олимпийския шампион Джордан Бароуз в кат. до 74 кг на националния отбор на янките. Всичките му успехи са свързани със студентските първенства, на които 4 пъти е шампион. А наскоро участва в борцово шоу в град Итак, близо до Ню Йорк, и само от една среща заработи 7,500 долара, след като победи сънародника си Андрю Хоу.

Битката между Дейк и Джулфалакян ще премине по правилата на класическата борба. В този стил американецът се бори в юношеските години, и през 2008-а дори стана победител в първенството на САЩ. След това започнаха изявите му в свободния стил.  Той зае пето място на турнира Голдън Гран При в Баку през 2013 г.