17-10-2014

"Ще сменим и разцветките на тепиха - обяви президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. - Защото сегашните не срещат одобрение нито от страна на телевизиите, нито на фоторепортерите заради изкривяване на отражението.Освен това ще модернизираме изцяло свободната и класическата борба, така че двата стила да бъдат разпознаваеми веднага. А надпреварата във всяка категория ще стане не в един ден, както е досега, а в два."

Лалович разкри още, че ще се решава и броят на световните и континентални първенства в олимпийския цикъл и дали е удачно те да са всяка година.

"Например, в бокса световните първенства са на две години - каза Лалович. - И това повишава статуса на шампионата. Състезателите имат повече време на подготовка. А и провеждането на подобни състезание изисква сериозен финансов ресурс.Освен това обмисляме да разделим първенствата по стилове в различни страни. Според мен е добре световните шампионати да са преди олимпиадата, за да ги използваме и като квалификационни турнири, и след игрите. А между тях да има отборни световни купи. Предстои ни да променим цялата система на състезанията."