13-08-2014

Кирил Милов и неговият треньор Стефан Тошев отпътуваха за ІІ младежки олимпийски игри в Нанджин, Китай.

Той ще стартира в кат. до 85 кг на класическия стил.

На летище София олимпийската ни делегация официално бе изпратена.
С лъвче талисман и знаме за успех замина всеки един от българските участници на младежките игри.

Стотици изпращачи се събраха на аерогара София за да пожелаят „На добър път" на спортните надежди, които ще ни представят на стартовете в китайския град. Облечени в стилните си екипи, състезатели и треньори събраха погледите на околните и не можеха да се отърват от желаещи автографи и снимки.

Новият спортен министър Евгения Раданова се обърна към заминаващите с думите „Вие сте бъдещето на нашия спорт. Пожелавам ви да представите България по най-добрия начин, да сте спокойни, съсредоточени и да дадете максимума от себе си". Нейният заместник Йордан Йовчев призова младите спортисти да преживеят едни прекрасни олимпийски игри, да изпитат радост и да натрупат опит от срещите със своите връстници." От името на Министерството на младежта и спорта Раданова и Йовчев връчиха на всеки един от заминаващите национален трибагреник, с пожеланието той да се развява най-високо.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави младите ни таланти за това, че са преминали оспорваните квалификации и са се класирали за Игрите, като им пожела успех и късмет. „Надявам се България отново да има своите поводи за радост и гордост, както бе в първото издание на младежките олимпиади преди 4 години в Сингапур. Важно е, че страната ни отново е сред участниците в този нов и изключително успешен проект на МОК" завърши Горанов, който ще бъде ръководител на българската делегация в Нанджин.

По стара традиция Първа инвестиционна банка, един от най-големите спонсори на БОК, връчи на всеки един от заминаващите лъвче за късмет. Спортисти, треньори и официални лица получиха талисманчетата от Ивайло moi-obshta1Александров, директор „Корпоративни комуникации" в ПИБ.

На младежката олимпиада в Нанджин България ще бъде представена от 27 състезатели в 14 спорта. Игрите се откриват тази събота и ще продължат до 28 август. Пълния списък на делегацията, визитки и подробен график с дните и часовете на българското участие ще намерите в сайта на БОК bgolympic.org, в специалната секция за нашия тим в Нанджин.
Можете да следите и фейсбук страницата - Bulgarian Youth Olympic Team.