21-06-2014

Недялко Петров ще спори за бронза на европейското за юноши в Катовице (Полша).

Негов съперник в кат. до 50 кг на класичестия стил ще е руснакът Алексей Кинзигалиев.

Петров започна със загуба срещу азера Ибрахим Нурбулаев - 1:8, който обаче го изтегли в репешажите и му даде втори шанс. Там националът се наложи над поляка Каролевич с 12:5 и получи възможността да се бори за отличието по-късно днес.

В кат. до 60 кг Йото Христов бе на крачка от битката за медала, но в репешажите допусна поражение от Александър Буку (Молдова) с 0:4 и приключи участието си.

Йотов започна с успех срещу сърбина Славко Вукович с 8:0, а в следващия кръг бе спрян от бъдещия финалист Геворг Гарибян (Армения) с 0:9.

Останалите двама наши представители в днешния ден приключиха участието си. Сали Салиев падна на старта в кат. до 74 кг от Ханес Вагнер (Германия) - 6:7. Съперникът му загуби при следващото си излизане на тепиха и нашето участие завърши.

При 96-килограмовите Евгени Генчев стартира с технически туш 8:0 срещу Доменик Добес (Чехия), но в следващия загуби от Карен Абгарян с 0:4. Арменецът претърпя поражение на полуфиналите и не успях да изтегли нашето момче в репешажите за бронза.

Финалите започват в 18 часа, а утре на тепиха ще излязат и последните ни представители на шампионата.

До момента националите ни имат два медала - титла на Миглена Селишка и бронз на Елица Янкова.