08-04-2014

Александър Костадинов бе посрещнат по шампионски на летище София.
На първенството на континента по борба във Финландия той спечели европейска титла в класическия стил.
Още с излизането от терминала 2 той бе понесен на ръце от свои приятели и почитатели.

"Виждам само щастливи хора, близки до мен - каза шампионът. - Много се радвам, че така ме посрещнаха България. Трудните моменти бяха много, нямаше лесен. Още със свалянето на килограмите започнаха трудностите. И петте срещи бяха много трудни, имах и нервни сривове, но ги преодолях с успях. Всички са силни. Всеки тренира, за да победи, но този път шансът бе с мен и постигнах целта си да стана европейски шампион. Дано спечеля още титли. Ще дам всичко от себе си. Искам да благодаря на Министерството на спорта, за това, че ни осигури лагери, за да се подготвим добре. На Валентин Йорданов и федерацията по борба, на Армен Назарян и треньорския щаб, без които този успех нямаше да го има. На Милчо Радуловски, Янчо Шопов, на Гриша Ганчев, който винаги е помагал на борбата и ни е давал спокойствие да постигаме целите си и на цяла България."

Не скри задоволството си и сребърният медалист Любомир Димитров.
"Най-трудното беше психическата нагласа - каза той. . На финала не успях да се подготвя психически и загубих, но от тази грешка ще си направя изводи. Така се става голям спортист. Надявам се на златен медал за другото първенство."

Особено щастлив от успехите на своите момчета бе старши треньорът на националите Армен Назарян.
"Доволен съм като се има предвид с какви големи нации се борихме - заяви Назарян. - И миналата година се върнахме със златен медал и сега пак. За пръв път момчетата се бореха по новия правилник и искахме да тестваме как ще се справят дебютантите. Много борци загубиха от олимпийски шампиони. Но няма как. Щом си борец трябва да се бориш. Не може да отидеш на голяма първенство и да не се бориш."