06-04-2014

Станка Златева, която във Финландия спечели 6-та европейска титла, се завърна днес в България. Шампионката бе придружавана от личния си треньор Симеон Щерев. А на летище София двамата бяха посрещнати от много почитатели, медии, както и от шефовете на клуб "Левски", чиито състезател и треньор са.

"Аз исках да взема медал и за мен беше по-добре сега, защото нямаше очаквания, след като съм почивала - каза шампионката. -  Европейското е турнир, на който проверих на какво ниво съм. Но ако няма тръпка, няма как да се получат нещата.
Сега гледам на нещата по-зряло, по друг начин. По принцип е по-хубаво да не съм фаворит, а и много хора искаха да се проваля. Но това ме мотивира още повече. Не може всички да ти се радват, надявам се, че с това представяне съм затворила устите на критиците.
По принцип олимпийските игри са най-важни и се надявам да имам шанс, пък ако е писано - да стана първа. Опитах се един път, втори път, не се получи. Опитваме трети, ще видим. Тренирам от два месеца и половина, няма как да съм във върхова форма, сега тепърва започвам да влизам във форма за световното. Трябва да сме в добро състояние. Много по-приятно е да тренираш и да се готвиш, борбата е моят живот. Предпочитам да не ме слагат сред фаворитите, така ми е по-лесно."