Искам да се развивам и малко по малко да сбъдвам мечтите си, признава състезателката по борба пред "7 дни спорт".

За състезателката по борба Виктория Бобева 2014 е по-специална година. 19-годишното момиче се готви за едно от най-хубавите събития за всеки младеж - абитуриентския бал. В същото време на първо място в живота й остава любовта към борбата, която й донесе бронзов медал от европейското първенство във Вантаа (Фин). Момичето от Димитровград обаче приема този успех като стъпка към по-голямото в спорта.

- Това е една крачка напред, която ми дава стимул да продължа още по-нагоре. В спорта никога не знаеш какво ще ти се случи. Преди състезанието си мислих единствено за това как ще се боря докрай. После дойдоха последните секунди и си казах: "Стигнах до тук и съм много близо до медала, трябва да го направя" - споделя Бобева.

Както при повечето наши спортисти, този първи голям медал за състезателката по борба не идва никак лесно. Точно преди година на европейското първенство в Грузия тя се бори във високата за нея категория до 72 кг, където замества спрялата тогава Станка Златева. Там се вижда, че Бобева трудно може да се бори за медали в жестоката конкуренция, и следват месеци на диета, за да може да дойде бронзът във Финландия, където Бобева вече е в кат. до 58 кг.

- Когато видиш, че имаш напредък, това ти дава увереност и малко по малко се опитваш да вървиш напред и да постигаш мечтите си. От европейско до европейско свалих 9 кг. Всичко това става с воля, диета, режим и тренировки. Този медал обаче възнаграждава всичко това и най-много глада - сигурна е българката.
Въпреки многото ангажименти около борбата тя все пак намира време да ходи на училище и съжалява само, че не може редовно да усъвършенства любимия си немски. Преди европейското вмества в графика си и обиколка по магазините и вече е напълно готова с тоалета си за бала през май.

- Почти нямам свободно време заради лагерите и училището. В свободното си време предпочитам да съм край семейството си и да излизаме с приятели да се забавляваме. Обичам да чета книги, да гледам филми и да слушам музика - обяснява Бобева.