България започна с титла на силния турнир по борба "Дейвид Шулц" в Колорадо Спрингс (САЩ). 

Със златото ликува Георги Иванов, в кат. до 70 кг на свободния стил. Българинът, живеещ в САЩ, започна с победа над Раян Лю (Канада) с технически туш - 10:0. А след това тушира в четвъртата минута Кевин ЛьоВели (САЩ).
В полуфиналите Иванов се справи с още един американец - 8:1 срещу Натаниъл Кар (САЩ). Във финала българинът се справи и с Бекзод Абдурахманов (Узбекистан) с 5:3.

В същата категория се състезава и Мирослав Киров, който започна с победа срещу Амит Кумар Данкхар (Индия) с 10:8 точки, а след това надигра и Джанбаяр Санджа (САЩ) с 11:4. Но после допусна две загуби от Абдуракман (Узбекистан) с 3:6 и от ЛьоВели (САЩ) със 7:11 и отпадна.

При 65-килограмовите Борислав Новачков завърши четвърти. В спора за третото място националът отстъпи пред Джейсън Чембърлейн (САЩ) с 0:5 точки.
Преди това българинът, който също живее в САЩ, победи Русин Джабеев (САЩ) с 10:0 и Чейз Пами (САЩ) с 11:0, но загуби от Франклин Гомес (Пуерто Рико) с 2:8 точки. А преди битката за третото място се наложи над Байранг (Индия) с 11:1. 

В кат. до 65 кг Георги Вангелов записа две победи - срещу над Нишияма (Япония) с лекарска забрана и 18:8 срещу Брендън Ескобар (Хондурас) и загуби от Зак Сандърс (САЩ) с 0:9 и Сандееп Томар (Индия) и приключи участието си.
 
При тежките до 125 кг Мариян Тодоров стартира със загуби от Джеръд Трайс (САЩ) с 1:5 точки, аслед това победи Рохит Пател (Индия) с 5:1, а при следващото си излизане на тепиха бе спрян от Матю Мулинърс (САЩ) с 0:10 и отпадна.

Шампиони в отделните категории в свободния стил:

57 кг О. Сюрун (Русия)

61 кг А. Богомоев (Русия)

65 кг Ф. Молинаро (САЩ)

70 кг Георги Иванов (България)

74 кг П. Рана (Индия) 

86 кг Джон Ридер (САЩ)

97 кг Георги Гогаeв (Русия) 

125 кг Тирел Фортън (САЩ)