10-11-2013
Борците ни в класическия стил завършиха 4-ти на европейската отборна купа "Московски светлини" в руската столица.

В спор за бронза нашите отстъпиха на домакините с 0:7.
Николай Вичев (55 кг) и Александър Костадинов (60 кг) записаха драматични и зрелищни битки, но в крайна сметка загубиха с 8:10. Оттам и тонусът на нашите падна.
България бе с втория си състав, воден от Янко Шопов. А старши треньорът Армен Назарян остана в София, за да готви първия отбор.
Водач на делегацията ни в Москва бе Живко Вангелов, двукратен световен и европейски шампион.

В свободния стил в последния двубой срещу Армения отново излязоха младоци. Тимът ни загуби с 1:5 и остана 6-ти в крайното класиране. При най-леките до 55 кг и двата състава не излъчиха представител, а единственият успех за нашите записа Валентин Софияди (84 кг) - туш в 1,20 мин. Софияди е син на световния ни шампион Рахмат Сукра.

В Москва в свободния стил отборът ни бе сформиран от младоци, защото титулярите имаха срещи в бундеслигата. А в последния момент бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Кирил Терзиев се контузи и не замина за руската столица.
Международната федерация (ФИЛА) обаче задължава участие на първите 6 отбора от първенството на континента, защото в противен случай националните федерации ги чака солидна глоба.