21-09-2013
Сребърната медалистка от световното първенство в Будапеща Тайбе Юсеин коментира представянето си на турнира и във финала срещу унгарката Мариана Шастин. След края на срещата, в която Юсеин бе на няколко секунди от победата, но позволи на представителката на домакините да я избута от тепиха и всичко приключи. За Юсеин това бе второ сребро от световно, а пред "7 дни спорт" тя говори и за месеците извън националния отбор

- Защо загуби финала с унгарката?
- Просто изчаках прекалено дълго да атакувам. Тя ме е проучила много добре и си беше построила много добре тактически срещата, а аз не се представих както трябва. Тя спечели в подготовката за срещата с мен.

- Побеждава те за трети път в последните месеци. По-силна ли е от теб?
- Не точно. При предните срещи съдиите й помагаха повече, отколкото тя да ме е надвила. Момичето се бореше много. Медалът си е медал, въпреки че загубих златото. От месеци наред си мечтая как ставам световна шампионка, но просто не се получиха нещата.

- Доволна ли си от начина, по който се бори на това първенство?
- От схватките си до финала съм доволна, но на финала не успях. Имам страшния навик да губя в последните секунди, като водя.

- Какво се случи в срещата с канадката на осминафинала?

- Ами тя е носила предпазна губа за зъбите и когато съм я натистанала, тя е отишла назад. В следващия момент усетих как тя беше в ръцете ми като труп. Никога не ми се е случвало такова нещо и се притесних доста.

- Имаше ли да се доказваш след месеците извън отбора?
- Щеше да е доказване, ако беше златен медал. В това време аз не съм спирала да тренирам, просто бях сама, извън отбора. Сега знам, че мога да участвам на големи първенства и да се доказвам.

- Какво ти предстои?
- Сега ще имам малко почивка и трябва да започвам да се готвя за европейското.