19-09-2013
Унгарците доказват, че са едни от най-успешните ловци на автографи и на световното по борба в Будапеща, пише "Труд". Познати от немалко футболни мачове в Будапеща колекционери хванаха и Валентин Йорданов в хотел "Данубиус". Там рекордьорът по титли в българския спорт имаше среща със старши треньорите на свободния стил Валентин Райчев и на жените Серафим Бързаков.

Няколко борцови албума с по над 10 снимки от свои схватки подписа олимпийският, 7-кратен световен и 7 пъти европейски шампион.

"Повечето фотоси са от златната колекция на Бончук Андонов", отбеляза шефът на родната федерация, който слезе от тепиха след олимпиадата Атланта-96. Но и досега Йорданов остава най-популярният наш борец и само до третия ден получи над 10 предложения да гостува на международни турнири - от Рио де Жанейро през Санкт Петербург, Куба и... дори Якутия.

Симо Щерев с щаба на азерите
Симеон Щерев се появи с екипа на Азербайджан на световното. Бившият ни национален треньор е асистент в големия щаб, но не ги спаси от фиаско.

Хвърлящите десетки милиони долари за борба азери имат еднакъв актив с България - по 1 сребърен медал в свободния стил.
Същия резултат, но с Щерев начело, нашите фиксираха и на световното в свободния стил в Истанбул 2011. Тогава Азербайджан взе титла и 3 бронза.