15-09-2013
Турнирите по борба "Дан Колов" и "Никола Петров" ще бъдат отново отделно от 2014-а. Това е предложението на нашата федерация, което ще бъде гледано на календарния конгрес на Международната федерация (ФИЛА) в Будапеща днес, пише "Труд". През последните години състезанията в класическия и свободния стил бяха заедно, но сега идеята е провокирана от големия интерес на градовете за домакинство на най-старите турнири в Европа.

Работни групи в унгарската столица ще обсъждат и различни предложения за новите категории в борбата, както и доусъвършенстване на правилата.

Днес борците ни в кат. до 55 кг (Иван Джорев), 66 кг (Борислав Новачков) и 96 кг (Любен Илиев) в свободния стил ще узнаят съперниците си на световното. Схватките са в понеделник.

А Руската федерация отново реши да провокира състезателките си за добро представяне, като обяви премия от $ 50 000 за злато. Така за олимпийска титла от Лондон руските шефове оповестиха награда от $ 1 млн., от която се възползва Наталия Воробьова (72 кг). Дотогава Русия нямаше шампионка при жените.