20-08-2013

Международната федерация по борба (ФИЛА) даде отлична оценка провеждането на световното първенство по борба за юноши и девойки в София.

"Благодаря за прекрасното световно първенство - се казва в писмо, подписано от Боб Кондрон, заведжащ медийната политика на ФИЛА. - Благодаря за отличния и ефективен подход, по който всички ваши служители и доброволци обслужваха този шампионат, така важен за ФИЛА. През целия път - от акредитацията до транспортирането и настаняването на спортистите и длъжностните лица ...всичко бе направено с гордост, всеотдайност и много желание. Всички тези хора бяха истински посланици на България. Благодаря ви за това."

Кондрон дава отлична оценка и за условията, които бяха предоставени на медиите по време на шампионата - условие, което е изключително важно за подобаващо отразяване на голямо първенство.


"Бил съм директор за медийната политика на олимпийския комитет на САЩ, бил съм на 15 олимпийски игри и на много международни събития , но на някои от тях не съм се чувствал така добре, както на това световно първенство - добавя Кондрон. - И това е наистина много приятно. А причина за това е екипът, който обслужваше пресцентъра, създал приятелска и професионална атмосфера за работа на медиите. Може да бъдете горди с тях. А аз вече да ги наричам приятели."


Поздравителен адрес за завършилото световно първенство прати и шефът на парламентарната комисия за децата, младежта и спорта Христо Монов. 
"Благодарим ви за щастливите трепети, с които ни дарявате -  се казва в документа. - Обещавам ви, че заедно с всички вас, ще направя всичко по силите си за оставане на борбата в олимпийските игри."