Управителният съвет на Българската федерация по борба утвърди съставите за европейското първенство в Тбилиси (Грузия), което започва от 19 март. 

В класическия стил треньорският щаб Армен Назарян, Янко Шопов и Милчо Радуловски ще разчитат на утвърдените ни състезатели. Единствено Иван Иванов (120 кг) пропуска надпреварата заради операция, като в тази категория България ще бъде представена от младия Любомир Димитров. В тима се върна и носителят на златния пояс "Никола Петров" Владислав Методиев (96), който имаше травма на носа.

В свободния стил треньорският щаб Валентин Райчев, Георги Янчев и Рахмат Сукра са включили в състава дебютанта Георги Вангелов (55 кг), световен вицешамион при юношите от 2011-а и европейски първенец при кадетите от 2010-а. Той ще замени Радослав Великов, който е в по-дълга почивка. На тепиха ще излезе и носителят на златния пояс "Дан Колов" Димитър Кумчев (120 кг), който вече е възстановен от травма в бедрото. 

При жените за първи път от много години България ще бъде представена с пълен състав. В кат. до 72 кг петкратната световна и европейска шампионка Станка Златева ще бъде заменена от дебютантката Виктория Бобева. След травми на тепиха се връщат Елина Васева, Валя Трандева и Джанан Манолова. А треньорският щаб при жените е Серафим Бързаков, Петър Касабов и Филип Манолов.

На шампионата България ще има и трима съдии - Янчо Костадинов, Мирослав Гочев и Валентин Гецов.

Първата наша група тръгва за Тбилиси на 17 март, неделя с полет в 10 часа през Истанбул. Тогава потеглят първите ни състезатели в свободния стил при мъжете и жените. 

Следват съставите:
Класически стил
55 кг Александър Костадинов ("Миньор")
60 кг Иво Ангелов ("Миньор")
74 кг Явор Янакиев ("ЦСКА-кл.борба")
84 кг Христо Маринов ("Миньор")
96 кг Владислав Методиев ("Васил и Георги Илиеви")
120 кг Любомир Димитров ("НСА-Академик")

Свободен стил:
55 кг Георги Вангелов (инд.)
60 кг Владимир Дубов ("Славия-2009")
66 кг Николай Куртев ("Руен")
74 кг Леонид Базан ("Черноморски сокол")
84 кг Иван Деливерски ("Локомотив", Пловдив)
96 кг Любен Илиев ("Армеец-ЦСКА")
120 кг Димитър Кумчев ("Асеновец")

Жени
48 кг Елица Янкова ("Левски")
51 кг Валя Трандева ("НСА-Академик", София)
55 кг Виолета Симеонова ("Васил и Георги Илиеви", Кн)
59 кг Мими Христова ("Левски")
63 кг Елина Васева ("Юнак-Локомотив", Русе)
67 кг Джанан Манолова ("Армеец-ЦСКА")
72 кг Виктория Бобева ("Димитровград"