Легендарни български щангисти, носители на златни медали от олимпийски игри, се обявиха в подкрепа на борбата и оставането й в олимпийската програма.

На пресконференция Нораир Нурикян, Асен Златев, Милен Добрев, Борислав Гидиков, Иван Иванов, Милен Добрев, Янко Русев и Йордан Митков изразиха подкрепата си към борбата и сложиха подписи под декларацията на БФ Борба.

Освен личната подкрепа на легендарните спортисти, Гидиков изрази също така и подкрепата от името на Българска федерация по вдигане на тежести като неин главен секретар.

"За мен това е една лъжа, просто не може да стане -  каза Нурикян. - Всеки знае историята на борбата, един от спортовете - основатели на олимпийското движение. Според мен това е някакъв блъф и няма да стане."

"Много странно решение и странни са спортовете, които се предлагат да заместят борбата -допълни националният селекционер Иван Иванов. - Тази новина може да обезкуражи децата, които сега започват да се занимават с борба. Всеки си мечтае да участва на олимпиада."