Армен Назарян изпълни заканата си и започна гладна стачка в знак на протест срещу опитите на МОК да извади борбата от програмата на олимпийските игри. Двукратният олимпийски шампион няма да се храни до старта на европейското първенство, което ще започне от 22 март в Тбилиси (Грузия).

"Дотогава ще пия само сироп - каза Назарян, който сега е старши треньор на националния ни отбор по класическа борба и води подготовката на тима в Тетевен. - Борбата винаги е присъствала в олимпийската програма и не е правилно да бъде извадена. Искрено се надявам, че тази моя постъпка ще накара МОК да преосмисли решението си."

Готовност да подкрепи Назарян в протеста има и двукратният световен и 4-кратен европейски шампион Серафим Бързаков. Той е начело на женския ни тим, който също се готви в Тетевен за първенството в Тбилиси.
Преди това в знак на протест легендата на световната борба и президент на родната федерация Валентин Йорданов върна в МОК златния си олимпийски медал от Атланта '96.

А недоволството, което заля цял свят, вече дава резултат. Сърбинът Ненад Лалович, временно изпълняващият длъжността шеф на Международната федерация по борба (ФИЛА) вече направи няколко срещи с представители на МОК, а в четвъртък ще се срещне и с президента Жак Рог.