Световноизвестни телевизионни канали се наредиха на опашка за интервю с Валентин Йорданов. Интересът е провокиран от решението на легендарния борец и президент на Българската федерация да върне на Жак Рох, шефа на МОК, златния си олимпийски медал от Атланта 96. Така 7-кратният световен и европейски шампион в свободния стил изрази своя протест срещу плановете на МОК да извади борбата от олимпиадите.
Часове след пресконференцията на Йорданов в сряда телефоните на федерацията прегряха от обаждания от чужбина. Журналисти от цял свят потърсиха съдействие и контакти с легендата.

Руската телевизионна мрежа RT (Russia Today) светкавично влезе във връзка с Йорданов и след съгласуване с него екип на медията пристигна от Берлин в София.

Ексклузивното интервю ще има огромна аудитория, защото телевизията достига до 550 милиона души чрез 30 сателита и 500 кабелни оператори из целия свят. Зрителите са не само представители на рускоговорящата общност. RT и "Ал Джазира" са двата най-гледани чуждестранни канала с програма на английски език във Великобритания. В САЩ това е вторият най-гледан чужд новинарски канал след Би Би Си и привлича пред екрана 85 милиона души.

Освен интервю с Йорданов, пратениците на RT ще отразяват протестите в София и трусовете в държавата, довели до падането на правителството.
Друга голяма телевизия, която ще интервюира президента на федерацията по борба, е Ройтерс. Каналът на световния лидер сред информационните агенции захранва с кадри и новини огромен брой телевизии. Агенцията реагира светкавично на пресконференцията на Валентин Йорданов и пусна обширен материал, който впоследствие бе препечатан от водещи световни медии. Последва я и другият гигант Асошиейтед прес.

Новината намери място по страниците и на най-големия скандинавски всекидневник - шведския "Афтонбладет". Също и в американския "Ню Йорк Поуст", както и в най-големия спортен канал ESPN.
Отзвук имаше и в други големи издания от Белгия, Испания, Канада, Германия, Холандия, Дания...
Японският TV NHK излезе с обширен материал за мотивите, които са провокирали Валентин Йорданов към подобно действие.
Световната новина намери място и в най-големите руски медии - "Известия", "Спорт експрес", "Спортс", "Совспорт"...

Събитието в София намери продължение и на световната отборна купа в Техеран (Иран), където са отборите на САЩ, Русия, Турци, Япония, България... Всички състезатели, треньори и ръководители изразиха протеста си с минута мълчание и лягане за кратко на тепихите в препълнена 16-хилядна зала.
На 12 февруари изпълкомът на МОК, воден от Жак Рох, препоръча борбата да бъде извадена от олимпийската програма през 2020-а. Решителното второ заседание на МОК ще бъде през май в Санкт Петербург преди Генералната асамблея в Буенос Айрес пред септември да гласува казуса.