Тайбе Юсеин, световна вицешампионка по борба за жени, бе определена за спортист номер 1 на Русе за 2012 година в анкетата на спортните журналисти, организирана от местния вестник "Утро"и община Русе.

Нейни подгласници са Мирослав Кирчев (кану-каяк) и Явор Христов (стрелба с лък).

За трета поредна година треньор на годината е Георги Божков, наставник на женския баскетболен тим на "Дунав 8806", носител на купата на страната и участник в евротурнирите.

Отличените получиха грамотите, кристалните статуетки и паричните награди от община Русе.

А от името на председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов номинираните получиха статуетки "Спортен Олимп" за най-добър спортист, треньор и отбор на годината. Те им бяха връчени от бившия състезател по борба и брат на Валентин Йорданов - Иван Йорданов.

Същевременно Тайбе Юсеин ще открие новия сезон с участие на държавния личен шампионат в тренировъчната зала "Арена Армеец". Схватките са този уикенд и започват от 9 часа, а финалите са в късния следобяд. В първия ден е надпреварата в свободния стил при мъжете и при жените в кат. до 48, 55, 63, 72 кг, а в неделния - при класиците и в останалите категории при жените.

Шампионатът ще пропуснат Джанан Манолова, която лекува травма, и Станка Златева.

Двубоите ще бъдат предавани пряко по интернет в страницата на БФ Борба.