Тайбе Юсеин, която спечели сребърен медал на световното в Канада, обяви че с това постижение само е загатнала за истинските си възможности.

"За да се стигне до финала, трябва много труд - каза тя при пристигането си на летище София. - Исках да компенсирам с този медал, защото ми беше изключително тежко от това, че не успях да отида на олимпиадата. На финала обаче не изпълних достатъчно добре наставленията на треньора и допуснах грешки. Изморена съм от пътя, но иначе се чувствам добре."

Първи на летището я посрещна нейният баща Мустафа, който я обгърна с българското знаме. Последваха поздравления от първия й треньор Сава Семков и от президента на нейния клуб "Юнак Локомотив" Георги Ачев, които бяха дошли специално от Русе. Цветя и поздравления имаше и от родната федерация.

"Винаги сме готови за медали и това ще остане така. - заяви старши треньорът Симеон Щерев. - Основната причина, че Тайбе загуби финала е това, че не си вярва. И това е проблем на нашите борци. Повече мислят за загубата, отколкото на победата."