Бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев е под въпрос за олимпийската квалификация по борба в "Арена Армеец" в София от 20 до 22 април), обяви старши треньорът Симеон Щерев. Асът ни в кат. до 74 кг на свободния стил получи контузия в глезена на една от последните тренировки. До утре треньорският щеб ще прецени дали да Терзиев ще мож да се бори или ще бъде заменен от Иван Деливерски.
В останалите категории ще разчитаме на Анатолий Гуйдя (60), Михаил Ганев (84), Георги Средков (96) и Божидар Бояджиев (120 кг).

В класическия стил ще бъдем представени от Александър Александров (55), Емилиян Тодоров (66), Илиян Георгиев (74), Христо Маринов (84) и Иван Иванов (120).
Бронзовият олимпийски медалист Явор Янакиев се възстановява от серия травми и треньорският щаб ще може да разчита на него на следващите квалификации, ако в София Илиян Георгиев не спечели квота, обяви старши треньорът Братан Ценов.

При жените на тепиха ще излязат Елица Янкова (48) и Тайбе Юсеин (63).

Финалистите във всяка категория ще получат визи за "Лондон 2012".

Входът за турнира ще е свободен, като пропуски зрителите може да си вземат от касите на НДК и "Арена Армеец".

На турнира ще стартират на 360 състезатели и в трите стила от 40 страни. Във всеки един от стиловете пристигат по над 30 призьори от световни, европейски първенства и олимпийски игри.

Гости на турнира ще бъдат президентът на Международната федерация по борба (ФИЛА) Рафаел Мартинети, генсекът на ФИЛА Мишел Дюсон, президентът на Европейската централа Цено Ценов.

Екзотика на турнира ще бъде един от най-великите сумисти - йокозуна (велик шампион)Асашорю, който пристига у нас като вицепрезидент и спонсор на Монголската федерация по борба.