Над 30 медалисти от големи първенства само в свободната борба са заявили участие за олимпийската квалификация в София, зона Европа (20-22 април).)

В кат. до 74 кг руснаците ще избират между двама - олимпийския шампион от „Сидни 2000" Адам Сайтиев и световния първенец от 2010-а Денис Царгуш. Кой ще се бори на тепиха в „Арена Армеец" сборная ще реши в последния момент. При 96-килограмовите руснаците също са заявили златен медалист от игрите „Атина 2004" з Хаджимурад Гацалов.

Украинците пък пращат Василий Федоришин (60) и Андрий Стадник (66), и двата втори от олимпиадата в Пекин. Грузинците пристигат със световния си шампион Георги Гогшелидзе (96)

Още трима олимпийски медалисти ще има на турнира в София - Гетаг Гадзимов (Азербайджан, 96 кг), Мурад Гайдаров (Беларус, 74 кг), както и Кирил Терзиев (74 кг).

За турнира са заявени над 360 състезатели от 36 страни, които ще спорят за разпределение на две квоти във всяка категория при мъжете и жените в класическия и свободния стил.

Днес от 14 ч предстоят преборванията на отбора ни класическия стил, а утре националите ни по свободна борба ще направят открита тренировка от 11 ч в комплекс „Диана".

Входът за турнира в „Арена Армеец" ще бъде с безплатни пропуски, които вече са на касите на залата и НДК.