Елина Васева, трета от "Евро 2010" извади рамо по време на преборванията за определяне на състава за олимпийската квалификация в София.  Контузията тя получи още в първата среща с Тайбе Юсеин, с която спорят за титулярното място в кат. до 63 кг.

Изследванията ще определят точно колко месеца националката ще се възстановява, но тя със сигурно ще пропусне турнира в "Арена Армеец" от 20 до 22 април.

Така в тази категория ще се бори Тайбе Юсеин. Световната шампионка за девойки и втора от "Евро 2011" при жените пък дълго време лекуваше разкъсвания на минискуса и турнирът в София ще е първа официална изява за русенката от няколко месеца.

На преборванията в Банско се включи и Божидар Бояджиев (120 кг), който пък бе прекратил състезателна кариера. В схватките се включи и Кирил Терзиев. Бронзовият олимпийски медалист бе на подготовка в Тетевен със Серафим Бързаков.

До края на седмицата националите по свободна борба ще останат на подготовка в Банско, а след това лагерът им ще продължи в София, на комплекс "Диана".

Съставът на националите за квалификацията в "Арена Армеец" ще бъде обявен след седмица.