Спортният министър Свилен Нейков награди медалистите от европейското първенство по борба в Белград. На шампионата националите спечелиха 8 медала - титла на Христо Маринов, сребро на Иво Ангелов, Анатолий Гуйдя, Леонид Базан, Михаил Ганев и бронз на Джанан Манолова, Александър Костадинов и Радослав Великов.
На церемонията в министерството отличени бяха и треньорите в националния отбор - Симеон Щерев, Братан Ценов, Валентин Ангелов, Бойко Щерев, Александър Нанев, Михо Дуков, Стоян Добрев, Николай Гергов.

"Искам да изкажа моето голямо задоволство, че имам възможността да ви поздравя за спечелените отличия на европейското първенство - каза министърът. - Уверявам ви, че аз лично съм много горд с вашите успехи. Благодаря и на треньорите за техния труд и за всичко, което те правят за вас. Борбата в момента е най-успешният спорт в България. Пожелавам ви добро здраве, да няма контузии и травми, защото това са най-неприятните неща. Да продължаваме да се трудим по този начин с една много голяма цел - Олимпийските игри. Вътрешно в себе си се надявам на поне два златни олимпийски медала от Лондон."

До момента българските борци имат 5 квоти за игрите в Лондон.

От днес националите ни започват лагер. Тимът ни в свободния стил е на подготовка в Банско, а класиците на комплекс "Диана".

И двамата треньори Братан Ценов и Симеон Щерев дадоха добра оценка за представянето на борците в Белград. И двамата подчертаха, че това е подготовка за предстоящите олимпийски квалификации.